Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

God of war : ghost of Sparta (PSP)






Καθεσαι άνετος στο γραφείο σου και παίζεις kingdom hearts και σου πετάει ο άλλος ότι βγαίνει στο psp σε λίγο καιρό καινούριο God of War. Σοκ και δέος.... Και τόσο καιρό δεν έχουμε πάρει είδηση τίποτα. Ποιο Kingdom Hearts και ποιο review για batman που τερμάτισα. Αργότερα GOD OF WAR ΡΕ . 2 Νοεμβρίου το release date σύμφωνα με ign. Ποιος περιμενειιιιιιιιι.


Το Ghost of Sparta διαδραματίζεται μεταξύ του God of war 1 και 2, όταν ο Κράτος έχει σκοτώσει τον Άρη και έχει πάρει τη θέση του στο πάνθεον σαν ο θεός του πολέμου. O Κράτος ακολουθεί ένα όραμα που είδε προς την Ατλαντίδα, πεπεισμένος ότι μπορεί να το αλλάξει. Μετάφραση , πάει η Ατλαντίδα. Δεν ήταν κύμα τελικά ο Κρατος ήταν.


Αντε με το καλό να βγει να υπάρξει μεγαλύτερο review.

Commander reaper out.





http://uk.psp.ign.com/articles/112/1129918p1.html

Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

Highschool of the Dead






Όλα ξεκινούν με τον Takashi Komuro να κάθεται στο σχολείο του και να σκέφτεται ότι η κοπέλα που αγαπάει βγαίνει με άλλον. Κάπου εκεί λοιπόν, όπως μιζέριαζε πρέπει να έκανε την σκέψη τι άλλο μπορεί να πάει πια στραβά;. Οπότε τι πιο φυσιολογικό από το να έρθει ένας περίεργος τύπος στην εξώπορτα του σχολείο και να δαγκώσει τους καθηγητές που πήγαν να τον διώξουν; Αυτή ή τόση δα δαγκωματίτσα ήταν ικανή να σκοτώσει τους καθηγητές και να τους μετατρέψει σε ζόμπι. Και έτσι η κόλαση ξεκινά.




Το άνιμε εξελίσεται στην σημερινή εποχή, όπου έχει ξεσπάσει μία πανδημία η οποία μετατρέπει τους ανθρώπους σε ζόμπι. Η διαφορά της από όλα τα άλλα κλασικά σενάρια είναι ότι έστω και μια μικρή δαγκωνιά φτάνει για να μολυνθείς. Το άνιμε επικεντρώνεται στην προσπάθεια του Τακάσι και των φίλων του να γλυτώσουν από το σχολείο και να βρουν τι έχουν απογίνει οι γονείς τους. Η ατμόσφαιρα είναι πολύ καλή , και σε βάζει άριστα στο πνεύμα ενός κόσμου όπου όλοι έχουν γίνει ζόμπι και οι περισσότεροι κοιτάν το συμφέρον τους και την επιβίωσή τους. Δείχνει αρκετές φορές πως ο αγώνας για επιβίωση μπορεί να κάνει τον καλύτερο άνθρωπο κτήνος . Οι σκηνές μάχης με τα ζόμπι είναι απολαυστικές και το όμορφο soundtrack , το οποίο ταιριάζει γάντι, της κάνει ακόμα καλύτερες.

Όμως δυστυχώς την ατμόσφαιρα την χαλάει σε μερικές περιπτώσεις ένα στήθος ( να και κάτι που δεν περίμενα να πω ποτε... ). Μαζί στην ομάδα είναι και η γιατρός του σχολείου η οποία μπορώ να πω ότι έχει στήθος λίγο μεγαλύτερο από το κανονικό. Αυτό δεν θα ήταν πρόβλημα αν την ώρα που ήταν περικυκλωμένοι από ζόμπι και τρέχαν , εκείνα δεν ανεβοκατέβαιναν πάνω κάτω κάνοντας έναν περίεργο ήχο. Και δυστυχώς δεν είναι το μόνο.... Γενικότερα τα στήθη κινούνται με περίεργο τρόπο, οπότε αναγκαστικά το μάτι πάει εκεί. ( Dead or alive paradise σε επανάληψη ). Γενικότερα δεν έχω πρόβλημα με το fanservice , άρκεί να μην ενοχλεί αισθητικά , όπως εδώ. Γενικότερα υπάρχει έντονο το σεξουαλικό στοιχείο στο άνιμε , κάτι που θα μπορούσε να αποφευχθεί πιστεύω.


Το χειρότερο από όλα όμως είναι ότι το άνιμε τελειώνει απότομα, ενώ έχει και άλλα να μας πει. Λογικό , αφού το μάνγκα βγαίνει ακόμα. Πάλι καλά που το είχα μάθει στη μέση της σειράς και για αυτό δεν είχαμε ακραίες αντιδράσεις.


Γενικότερα το άνιμε αξίζει, αν περάσουμε το γεγονός του fanservice , και σε βάζει πραγματικά στην ατμόσφαιρα της ζομποκατάστασης. Αν είχε και ένα τέλος θα είμουν υπερευχαριστημένος.




Ps.
Ο πορωμένος με τα στρατιωτικά nerd λέγεται Kohta Hirano. Ίσως για αυτό να έκανε τόσο καιρό να τελειώσει το Hellsing. Θα ήταν απασχολημένος να πολεμάει ζομπι.